Сільська чарівність: ванна в стилі кантрі

- Advertisement -

Будинок у стилі кантрі – це житло сільської людини: ремісника та фермера.

Тому, будь-яка кімната, в якій переважають риси даного напрямку, позбавлена ​​помпезності та будь-якої химерності.

У кількох словах – цей сільський стиль можна охарактеризувати як невигадливий, затишний і душевний. Найчастіше його мотиви беруть за основу, обладнуючи заміські будинки, причому всі приміщення оформлюють в єдиному стилі. Міський мешканець, все ж таки, може не сковувати себе умовностями і вибрати для втілення кантрі одну з кімнат своєї квартири. Як приклад для застосування основ стилю, ми вирішили розповісти про те, як використовувати кантрі у ванній кімнаті.

Риси стилю у ванній кімнаті

Як і в будь-якій іншій кімнаті в стилі кантрі, у ванній існують деякі правила, дотримуючись яких можна якісно і правдиво втілити його на практиці.

  • Простота без надмірностей

Сільське оформлення інтер’єру, перш за все, невибагливе по суті. У ньому все зрозуміло і знайоме, ніби знову потрапляєш у будиночок бабусі на літні канікули.

Говорячи про оздоблення ванної кімнати в дусі кантрі, слід зазначити, що для неї характерні чистота прямих ліній, натуральні матеріали та предмети, наділені чіткою функцією (проста шафка, суворе дзеркало).

  • Примітивізм

Згадайте, як, найчастіше, виглядає яскравий сільський будиночок. Стіни побілені та оштукатурені, фарбовані дерев’яні вікна. Цей принцип стане доречним і при оформленні ванної. Наприклад, можна застосувати грубе облицювання стін, вибираючи «рустовку» (груба кам’яна кладка) або цегляну кладку (її можна пофарбувати в природний тон або залишити первозданною). Крім того, для кантрі стилю актуальне використання балок для стель, ми рекомендуємо поєднувати і те, й інше.

  • Душевність традицій

Якщо у ванні є вікно, нехай навіть маленьке вентиляційне, його в пору оформитиме текстильними шторками з бавовни, льону, ситцю з наївним малюнком у квіточку або клітинку.

Наявність у ванній невеликих картин з пейзажами, а також вузьких етажерок вітається, а полиці доречно буде завісити легким текстилем.

Матеріали

Як ми вже казали, природність панує в усіх рисах стилю кантрі, і матеріали, звісно ж, мають бути лише натуральними, даними нам природою. Звичайно, можна імітувати деякі з них, але особливий сільський шарм при цьому ризикує від вас вислизнути.

КАМІНЬ

Натуральний камінь найорганічніше впишеться в обстановку стилізованою ванною, хоча його штучний аналог буде в застосуванні не гірше, а в чомусь навіть краще. Кам’яною кладкою можна облицьовувати лише площу підлоги, стіни ж викласти плиткою, але без яскравого сучасного малюнка.

Цікавим способом оформлення ванної може стати кам’яна кладка лише у сфері душової кабіни або ванни. Решту площі слід облицьувати фактурною плиткою або паркетною дошкою.

ДЕРЕВО

Дерево також активно використовується в інтер’єрі кантрі, як кам’яні породи. З його допомогою вистилають підлогу, облицьовують стіни та прикрашають стелю. Слід зазначити, що в силу специфіки ванної кімнати як приміщення з підвищеною вологістю, не рекомендується впроваджувати деревину повсюдно. Краще, якщо вона буде використовуватися порційно, наприклад, для оформлення стелі або підлоги, як матеріал для шафок і полиць, як стільниця під раковиною та вхідними дверима.

Для того, щоб стиль кантрі яскравіше зазвучав в інтер’єрі ванної, необхідно поєднувати різні фактури дерева: фарбовану та натуральну (належно оброблену), гладку і шорстку.

Цей стиль у ванній кімнаті схвалить використання кладки, що нагадує стандартну цегляну, у поєднанні з металевими або кованими елементами. Такими можуть бути мідний корпус столика під раковиною або латунна рама для дзеркала.

Палітра кольорів

Будинок у стилі кантрі споконвічно стоїть на землі, а отже, відтінки, що переважають у його оздобленні, повинні обов’язково нагадувати про її близькість. При оформленні ванни слід використовувати природні тони, грамотно і обережно поєднуючи їх один з одним. Наприклад, колір зрілої пшениці для стелі скомбінуйте з пастельним відтінком небесним для стін. Доповніть пастельну гаму контрастними елементами в тон основної гами.

Пам’ятайте про таке правило: якщо оздоблення стін, меблів, підлоги – насичених кольорів, то для аксесуарів краще підібрати пастельні відтінки. У разі, коли основне оформлення досить стримано, слід підкреслити його яскравими елементами.

У застосування для ванної кімнати вибирайте гаму кольорів, що відносяться до найбільш природних: зелений, деревний, теракотовий, теплий жовтий, блакитний, пісочний, бежевий.

Меблі

Для приміщення ванної, виконаної за образом кантри стилю, будуть доречними меблі лаконічних форм з прямими лініями, практично позбавлені декору. Всі необхідні в цій кімнаті предмети повинні бути трохи грубуваті, подекуди неполіровані та пофарбовані.

Варто відзначити особливий характер кожного предмета, тому що краще, щоб він виконував свою конкретну функцію. Так, шафа для зберігання банного приладдя може виглядати як простий стіл з парою ящиків та полицею, замість фасадів, завішеною ситцевою шторкою.

Для більшої зручності, якщо площа ванної дозволяє, можна поставити простий дерев’яний стілець або навіть лаву біля душової кабіни. Не зайвим і доречним може бути використання кованих або плетених меблів у вигляді полиць, кошиків, табуретів.

Декоративні елементи

Безумовно, вагому роль у створенні образу кантрі грає декор, і якщо ми говоримо про ванну, то в ній можна використовувати предмети, овіяні наївністю та затишком заміського будинку. Якщо в робочій зоні, тобто в області раковини, є додаткові джерела світла, наприклад, бра або підвісний світильник, рекомендуємо прикрасити його милим абажуром , можливо, з оборками. На підлогу можна постелити невеликий килим , до речі, він може бути м’яким з довгим пухнастим ворсом або гладким, на кшталт самотканих доріжок.

- Advertisement -
- Advertisement -